ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Асеновград се връща в 20-те на миналия век с уличен фестивал

Събитието ще се проведе в края на септември

Фестивал за културата и историята на Асеновград преди 100 години ще зарадва асеновградчани и гостите на града в края на месеца. То ще се проведе в рамките на две вечери (на 25-ти и 26-ти септември) в двора на НЧ „Св преп. Паисий Хилендарски -1997г.“ Организатори са сдружение „Станимашка фотографчийница“.

Събитието е едно намигване към миналото и поглед към бъдещето, с апел за опазване на градското културно-историческо наследство и представянето му на поколенията.

Нашият близо едногодишен труд – ретро фестивалът в стил 20-те г. на XX-ти век, ще се  проведе в две вечери, обясни един от организаторите на феста, Атанас Кендев. „Планирали сме от 2 до 3 часа програма с представяне на нещата, които сме всички участници сме създали. Това са изложби, театрален етюд, концерт, ревю и др.

Четири изложби сме направили през годината, сега е времето да ги покажем. Една от тях ще е разположена на самата ограда на читалището, буквално на улицата, другите две ще са в самия двор, а четвъртата ще бъде в уникалния двор на Консулатото, в съседство.“

Подробности четете на KAPANA.BG

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина